Perberesit
Per 6-7 racione
15 speca dhe domate
25 luge supe me oriz
1/2 filxhan caji me vaj ulliri
1 qepe te madhe te grire
4 thelbinj hudhra te grira
1/2 filxhan caji me maidhano te grire
1/2 filxhan caji me nenexhik te grire
kripe-piper
1 filxhan caji me salce domate
1 luge kafe me sheqer
400 gr mish vici te grire
Pregatitja
Presim specat dhe domatet si ne foton e mesiperme per tu mbushur.Presim fundin e domateve dhe e pasrtrojme te brendshmet e tyre me nje luge supe.Te brendshmet e domateve i grijme per tu perdorur per mbushjen.
Ne nje tenxhere skuqim qepen me gjysmen e sasise te vajit te ullirit per 6 min shtojme mishin e vicit te grire dhe gjysmen e sasise te hudhres se grire.Vazdojme skuqien dhe per 6 min te tjera dhe shtojme maidanosin, nenexhikun,, kripen,piperin,orizin,salcen e domates se grire,salcen e te brenshmeve te domateve qe pastruam dhe nje filxhan caji me uje te ngrohte.
Heqim tenxheren nga zjarri 3 min mbasi te kete filluarte marri nje vale dhe para se ti mbushim specat dhe domatet u shtojme nga brenda tyre shume pak krip,piper dhe sheqer.
Mbasi kemi mbushur specat dhe domatet tepricen e mbushies
e vendosim ne tepsi anash specave dhe domateve.
Te mbushurave u shtojme nga lart pjesen tjeter te vajit te ullirit pak kripe dhe pjesen tjeter te hudhrave te grira.
Specat dhe domatet e mbushura i pjekim ne furre te nxehte
ne temperaturen 180-190 grade per 40-45 min.
Good luck with your new blog!!!
ReplyDeleteUroj qe shoket te kenaqen me Recetat e tua te vecanta, te mesojne sa me shume element nga Arti i Gatimit, dhe te shijojne kenaqesine e te gatuarit Vet. Komplimente per blogun. Ide e zgjuar dhe bashkekohore per tu kujdesur per veten dhe ata qe duam sepse..."WE ARE WHAT WE EAT"..
Kali sunexeia filarako!!!
te faleminderit per komplimentet.
Delete