Perberesit
Për 4-6 persona
1 thelb hudhër
pak rigon
200 gram vaj
kripë
piper
1 kg fasule të thata
350 gr karrota, selino, qepë
3-4 domate teqeruara dhe te grira
djathe dhe majdanos per te sherbyer
Pregatitja
Vendosim fasulet qe ne darke per tu zbutur.Diten tjeter fasulet i kullojme i lajme dhe i vendosim per tu zier me uje te ftohte.
Shtojme zarzavatet: karrotat, selinon, qepën, hudhren,domatet.Shtojme dhe perberesit e tjere,kripën,piperin,rigonin dhe i leme te ziejne për 30 minuta.
Nëse ështe e nevojshme shtojme pak ujë.I leme te ziejne derisa te perfundoi zieria dhe i sherbejme te ngrohta me djathe te bardhe dhe buke te thekur.
Për 4-6 persona
1 thelb hudhër
pak rigon
200 gram vaj
kripë
piper
1 kg fasule të thata
350 gr karrota, selino, qepë
3-4 domate teqeruara dhe te grira
djathe dhe majdanos per te sherbyer
Pregatitja
Vendosim fasulet qe ne darke per tu zbutur.Diten tjeter fasulet i kullojme i lajme dhe i vendosim per tu zier me uje te ftohte.
Shtojme zarzavatet: karrotat, selinon, qepën, hudhren,domatet.Shtojme dhe perberesit e tjere,kripën,piperin,rigonin dhe i leme te ziejne për 30 minuta.
Nëse ështe e nevojshme shtojme pak ujë.I leme te ziejne derisa te perfundoi zieria dhe i sherbejme te ngrohta me djathe te bardhe dhe buke te thekur.
No comments:
Post a Comment