Perkthe(Translate)

Friday, December 7, 2012

FASULE

Perberesit

Për 4-6 persona

 
1 thelb hudhër

pak rigon
200 gram vaj
kripë
piper
1 kg fasule të thata
350 gr karrota, selino, qepë

3-4 domate teqeruara dhe te  grira
djathe dhe majdanos per te sherbyer

 


Pregatitja

Vendosim fasulet qe ne darke per tu zbutur.Diten tjeter fasulet i kullojme i lajme dhe i vendosim per tu zier me uje te ftohte.

Shtojme zarzavatet: karrotat, selinon, qepën, hudhren,domatet.Shtojme dhe perberesit e tjere,kripën,piperin,rigonin dhe i leme te ziejne për 30 minuta.

Nëse ështe e nevojshme shtojme pak ujë.I leme te ziejne derisa te perfundoi zieria dhe i sherbejme te ngrohta me djathe te bardhe dhe buke te thekur.




 

No comments:

Post a Comment