PERBERESIT
1 kg sardele te pastruara mire
2 thelbinj hudhra te grira
1 lemon lengun e tij
6 luge vaj ulliri
kripe
piper te bardhe te bluar
rigon
1 luge kafe me maidanos te grire
1 lemon lengun e tij
6 luge vaj ulliri
kripe
piper te bardhe te bluar
rigon
1 luge kafe me maidanos te grire
PREGATITJA.
Te lara dhe te kulluara sic jane sardelet i perziejme me 3 luge vaj ulliri, hudher dhe kripe,piper ne nje ene plastike dhe i leme ne frigorifer per30-40minuta. Mbasi i kemi perzier mire sardelet i pjekim ne skare me zjarr te fuqishem per 3-4 minuta nga cdo ane.Ne nje shishe te vogel perziejm lemonin me vajin qe na ka mbetur dhe i hedhim siper sardeleve ne momentin qe do ti sherbejme.U shtojme pak rigon sardeleve dhe i sperkasim me pak majdanos.
Ju befte mire.
No comments:
Post a Comment