PERBERESIT
1 kg salce kosi
200 gr kastravec i grire rende
1/2luge supe koper te grire
kripe
piper i bardhe i grire
1/2 filxhan kafeje me vaj ulliri
5-6 thelbinj hudhre te grira ne multi
1 luge gjelle me uthull
25 ml uzo (sipas deshires)
piper i bardhe i grire
1/2 filxhan kafeje me vaj ulliri
5-6 thelbinj hudhre te grira ne multi
1 luge gjelle me uthull
25 ml uzo (sipas deshires)
PREGATITJA
Vendosim te gjithe perberesit ne nje tenxhere dhe i perziejme mire te gjithe perberesit deri sa te kemi nje mase homogjene.
Duhet theksuar qe kastravecat e grire ne rende para pregatitjes te salces te kosit (xhaxhikut Grek) duhen kulluar mire qe te ike lengu i tepert. Vendosim salcen e kosit ne frigorifer per 30-40 minuta para se ta sherbejme qe te mpikset plotesisht. Ju befte mire.
No comments:
Post a Comment