Per 8 persona
. 2.5 filxhana caji me oriz te zier
. 1 spec i kuq i grire ne kubik
. 1 spec jeshil i grir ne kubik
. 1 spec portokalli i grire ne kubik
. 1 filxhan caji me miser te zier ose konserve
. 2 konserva te vogla peshk tono ne vaj
. pak turshi te ndryshem kastravec,karrot,lule laker etj
. kripe piper
. vaj ulliri
Pregatitja
Vendosim orizin e zier ne nje ene te madhe dhe shtojme specat e te gjitha
ngjyrave,misrin dhe e perziejme.
Presim pak turshit dhe i hedhim dhe ato ne ene.
Vendosim dhe peshkun tono pasi e kemi kulluar nga vaji i tyre dhe i perziejm.
I hedhim sallates pak vaj ulliri,kripe,piper dhe e perziejm per here te fundit
dhe e sherbejme.
Ju befte mire.
Pregatitja
Vendosim orizin e zier ne nje ene te madhe dhe shtojme specat e te gjitha
ngjyrave,misrin dhe e perziejme.
Presim pak turshit dhe i hedhim dhe ato ne ene.
Vendosim dhe peshkun tono pasi e kemi kulluar nga vaji i tyre dhe i perziejm.
I hedhim sallates pak vaj ulliri,kripe,piper dhe e perziejm per here te fundit
dhe e sherbejme.
Ju befte mire.
No comments:
Post a Comment