PERBERESIT për 4-6 persona
1 kg miell për të gjitha përdorimet
2 kokra vezë
1/2 luge kafe vanilje
2 filxhana të çajit sheqer pluhur
1 ½filxhan çaji me arra te shtypyra
1 filxhan kafe me konjak
1 ½ filxhan caji me gjalpe
½ filxhan caji me leng pjeshke
1 lugë çaji me sode buke
1 ½ filxhan caji me vaj ulliri.
PREGATITJA
Perziejme në nje procesor ushqimi 1 filxhan nga sheqeri dhe gjalpin.Shtojme vezët dhe i perziejme për 10 minuta.Ne nje ene plastike hedhim vajin e ullirit,konjakun,soden e bukes,vaniljen,pak e nga pak miellin,arrat, dhe perziejme te gjithe perberesit e gurabieve avash avash me dorën derisa të formohet nje brumë i butë.
Leme pak te qetesohet dhe te fryhet brumin e bute dhe formojme gurabiet ne forma të rrumbullakëta. Vendosim gurabiet ne nje tepsi te vajosur dhe i pjekim në furrë te nxehur për 25-30 minuta. Mbasi të ftohen pas pjekies ju shtojme gurabieve lengun e pjeshkes dhe i sperkasim pas 40 minutash me sheqerin pluhur qe na ka mbetur.
1 kg miell për të gjitha përdorimet
2 kokra vezë
1/2 luge kafe vanilje
2 filxhana të çajit sheqer pluhur
1 ½filxhan çaji me arra te shtypyra
1 filxhan kafe me konjak
1 ½ filxhan caji me gjalpe
½ filxhan caji me leng pjeshke
1 lugë çaji me sode buke
1 ½ filxhan caji me vaj ulliri.
PREGATITJA
Perziejme në nje procesor ushqimi 1 filxhan nga sheqeri dhe gjalpin.Shtojme vezët dhe i perziejme për 10 minuta.Ne nje ene plastike hedhim vajin e ullirit,konjakun,soden e bukes,vaniljen,pak e nga pak miellin,arrat, dhe perziejme te gjithe perberesit e gurabieve avash avash me dorën derisa të formohet nje brumë i butë.
Leme pak te qetesohet dhe te fryhet brumin e bute dhe formojme gurabiet ne forma të rrumbullakëta. Vendosim gurabiet ne nje tepsi te vajosur dhe i pjekim në furrë te nxehur për 25-30 minuta. Mbasi të ftohen pas pjekies ju shtojme gurabieve lengun e pjeshkes dhe i sperkasim pas 40 minutash me sheqerin pluhur qe na ka mbetur.
No comments:
Post a Comment