PERBERESIT
16 karkaleca deti te medhaja te pastruara nga koka
16 karkaleca deti te medhaja te pastruara nga koka
50 ml vaj ulliri
1 qepe te thate te grire
2 kungulleshka te prera ne feta te holla
1 thelbi hudher te grire
leng lemoni nga 1/2 lemoni
80 ml vere te bardhe
1 luge kafe me kyri ( nje erez e verdhe arabeqe ka 12 perberes )
kripe
piper te bardhe te sapo bluar
1 luge kafe me majdanos te grire
1 qepe te thate te grire
2 kungulleshka te prera ne feta te holla
1 thelbi hudher te grire
leng lemoni nga 1/2 lemoni
80 ml vere te bardhe
1 luge kafe me kyri ( nje erez e verdhe arabeqe ka 12 perberes )
kripe
piper te bardhe te sapo bluar
1 luge kafe me majdanos te grire
PREGATITJA
Ngrohim tiganin ne zjarr te fuqishem dhe vendosim vajin e ullirit,karkalecat e detit dhe hudhren.
I skuqim rreth 1 minut dhe ju shtojme kungujt,qepen,kyrin,kripen ,majdanozin dhe piperin.
I skuqim te gjithe perberesit rreth 2-3 minuta dhe i shuajme me vere dhe leng lemoni.
Vazhdojme skuqien dhe per 2-3 minuta te tjera deri sa te zbuten pak zarzavatet dhe te lidhen te gjithe perberesit per te pregatitur salcen e karkalecave te detit.
Salcen mund ta sherbejme me rigatoni,oriz,nudel ose me makarona te ndryshme.
Ju befte mir
Ngrohim tiganin ne zjarr te fuqishem dhe vendosim vajin e ullirit,karkalecat e detit dhe hudhren.
I skuqim rreth 1 minut dhe ju shtojme kungujt,qepen,kyrin,kripen
I skuqim te gjithe perberesit rreth 2-3 minuta dhe i shuajme me vere dhe leng lemoni.
Vazhdojme skuqien dhe per 2-3 minuta te tjera deri sa te zbuten pak zarzavatet dhe te lidhen te gjithe perberesit per te pregatitur salcen e karkalecave te detit.
Salcen mund ta sherbejme me rigatoni,oriz,nudel ose me makarona te ndryshme.
Ju befte mir
No comments:
Post a Comment