Perkthe(Translate)

Friday, December 7, 2012

MARMELATE MOLLE


  
Perberesit

2 kg molle

3 filxhana caji me uje
1 lemon vetem lengun
0.5 kg sheqer kristal te bardhe
1 luge supe kanelle pluhur

 
 
 
 
 
Pergatitia

Lajme,qerojme dhe presim ne kubike mollet.
Ne nje tenxhere veme mollet,ujin,lengun e lemonit dhe sheqerin.Ne zjarr jo shume te forte e ziejme marmelaten deri sa te zbuten mollet.

Hedhim kanellen dhe e ziejme akoma per 10 minuta duke e perzier mire dhe e largojme tenxheren nga zjarri.E leme marmelaten 10 min para se ta vendosim neper vazo qelqi por te distiluara mire me uje te nxhehte dhe te thara mire,i mbushim dhe i leme bosh
5ml nga kapaku i vazos.

Ne nje tenxhere presioni ku te kete uje te nxhehte deri sa te mbuloje cdo vazo
2 cm lart kapakut i ziejme nje nga nje cdo vazo ose te gjitha bashke dhe i leme te ftohen para se ti veme ne vende te fresketa dhe te erreta ose ne frigorifer.

Simbas deshires bashke me kanellen mund ti shtojme marmelates dhe 1luge kafe
karafil te bluar.Do marri nje shije pak <spicy>.

No comments:

Post a Comment